Közösség

Mi Játszóterünk Mozgalom

Módszerünk

A Közösségi Tervezés módszertanára épülve, 2010 óta végezzük Játszótér társadalmasító tevékenységünket.

Lakossági megkeresés alapján dolgozunk. A helyi közösség egy képviselőjével megtekintjük az adott Játszóteret. Ezután egy Lakossági Fórum keretében, a helyi képviselőt és a Fenntartót is meghívva, közelítjük az igényeket és a lehetőségeket. A rumról jegyzőkönyv készül.

A megbeszéltek alapján a Biokom-mal együttműködve, megkezdődnek a munkálatok, a helyiek aktív közreműködésével. Igyekszünk pályázati forrásokat is szerezni hogy nagyobb mértékű felújítást tudjunk elérni.

Eredmények

Korábbi munkáinka egy része a Facebook oldalunkon követhető nyomon.

https://www.facebook.com/MiJatszoterunkMozgalom

Ezen az oldalon fogunk beszámolni az általunk eddig felújított, karbantartott Játszóterekről.

Hitvallásunk

Tegyünk együtt azért, hogy tiszta, biztonságos, barátságos, otthonos hellyé váljanak játszótereink!

Szeretnénk biztosítani a civil kontrollt a játszóterek felújítása, karbantartása során. Vegyék figyelembe a szülők és gyermekek szempontjait is, ha egy játszótér megújul. Megszervezzük az önkéntes hálózatot, majd a játszóterek karbantartását végzőket megkeressük, és az általunk/általuk biztosított eszközökkel, a helyi közösség kiépítésével munkát végzünk (festés, szemétszedés, takarítás, homokcsere, virágültetés, faültetés, járdacsere), és programokat szervezünk (Játszótéri Családi nap, Szent Iván Napja) a Mozgalomhoz kapcsolódó játszóterekre.

Fejlesztési terveink

Pécs-Kertvárosi Játszótér Fejlesztési Koncepció – Mosolymanó 2020

A kertvárosi Játszóterek közül, 23-mal foglalkozunk ebben a javaslatban.